CARLSSON PÅ KAJEN

MÅRTEN GÅS PÅ CARLSSON PÅ KAJEN

På en klassisk gåsamiddag serveras svartsoppa som förrätt, därefter gåsen, och till sist skånsk äppelkaka som efterrätt. Denna meny skapades av krögaren på Piperska muren i Stockholm under 1850-talet. Kombinationen blev populär och övriga krögare var inte sena med att ta efter. Innan den klassiska mårtensmenyn kom till Skåne åt man lutfisk till förrätt följt av själva gåsen och avslutningsvis risgrynsgröt till efterrätt.

Meny
Terrin på Gåslever med Plommon
Traditionell Svartsoppa med Krås
Helstekt Gås med Rödkål, Sauterad Brysselkål, Äpple, Svartvinbärsgelé, Äpplemos och Gräddsås samt Brynt Småpotatis
Skånsk Äpplekaka med Vaniljsås.

Pris: 695:-

Bokning sker via mail! Maila er bokning till info@carlssonpakajen.se

15/11 18:00 Mårten Gås
Carlsson På Kajen
Lögarängsvägen 5, Västerås

Rulla till toppen